A Song Called City 1 (Rik Willemen & Bram Michielsen)

Je bent hier:  Home » Nieuws » A Song Called City 1 (Rik Willemen & Bram Michielsen)

‘A Song Called City’ is een stripproject van Rik Willemen en in den beginne ook Bram Michielsen, dat begin 2012 online, én in het Engels, begon op www.asongcalledcity.com. Daar is de strip nog steeds wekelijks te volgen. Nu is deel één er ook op papier: een zowel visueel als inhoudelijk modern verhaal waarin de aanwezigheid van magie in onze tijd centraal staat.

Die ‘city’ uit de titel, dat is Antwerpen, en daar volgen we studente Muriel, die werkt aan een thesis over “de invloed van mystieke subculturen op de samenleving”. Tijdens haar zoektocht om wat realiteit in haar academische discours te brengen, maakt ze kennis met de mysterieuze Jonathan, “de hand die de stad vrijwaart”. Een handvol duistere figuren met niets goeds in de zin maakt het geheel compleet.

Dat Willemen kan tekenen, is duidelijk, maar al te vaak schiet hij zichzelf voorbij – van energiek naar slordig en veel te druk. Verhaal en tekeningen lijken bij momenten alle kanten op te gaan: gemakkelijke lectuur is dit dus zeker niet. Een ‘acquired taste’. (AG)


Rik Willemen en Bram Michielsen
‘A Song Called City 1’, Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde, 48 blz., €8,99.