Michaël Olbrechts over ‘Vierenveertig na Ronny’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Michaël Olbrechts over ‘Vierenveertig na Ronny’

Michaël Olbrechts, die vorig jaar debuteerde met het bekroonde ‘De allerlaatste tijger’, legt momenteel de laatste hand aan ‘Vierenveertig na Ronny’. “Tegen eind januari zou het in de winkel moeten liggen”, vertelt hij. “Het wordt een boek in kleur van 110 pagina’s en zal verschijnen bij Oogachtend, net zoals ‘De allerlaatste tijger’. In tegenstelling tot zijn voorganger is dit boek niet autobiografisch, maar wel uit het leven gegrepen, of dat is toch de bedoeling.”

Hoofdpersonage van ‘Vierenveertig na Ronny’ is vake, die na een beroerte niet langer thuis kan blijven wonen bij zijn vrouw. Voordat hij naar het tehuis moet, wil zijn familie hem een laatste ‘onvergetelijk weekend’ bezorgen. “Vake was jarenlang voorzitter van de Frontsoldaten, een re-enactmentgroep. Die worden nu ook opgetrommeld om fases uit zijn leven na te spelen. Maar het loopt niet zoals gehoopt en uiteenlopende verwachtingen zorgen voor ruzie. Op het avondfeest worden alle verschillende personages geconfronteerd met de problemen in hun eigen leven en die van de rest, en zo wordt het inderdaad een onvergetelijke dag voor iedereen, behalve voor vake.”

Voor stripspeciaalzaak Het Besloten Land maakte Michaël een flyer met hun eindejaarstips. “De klassieke booswichten uit de bekende jeugdstrips hebben de kersman overvallen om hem al die prachtige strips afhandig te maken. Toen de tekening af was hebben ze bij HBL beslist om er ook een kerstkaart van te maken.” Anatool, Krimson en Gargamel verdiepen zich in ‘Vier jaargetijden’, ‘De beeldhouwer’, ‘De fotograaf’, ‘Supercrash’, ‘De onwetenden’, ‘Verkild hart’ en ‘Love in vain’ maar er zijn ook verwijzingen naar onder meer Kuifje, Amerikaanse superhelden en Nero. Veel plezier met de zoektocht!

Meer pagina’s uit ‘Vierenveertig na Ronny’ vindt u op de website van Michaël Olbrechts.