Strips onder de kerstboom: Kristof Spaey

Je bent hier:  Home » Nieuws » Strips onder de kerstboom: Kristof Spaey

In de laatste week voor de eindejaarsfeesten geven Vlaamse stripauteurs u hun cadeautips. Vandaag: Kristof Spaey.

Alex Skim – Muze Um

“Ik ben bijzonder blij en trots dat we met de Stripgilde Uitgeverij dit album onderdak hebben kunnen geven. Dit betoverend debuut van Alex Skim is een prachtig voorbeeld van de diversiteit en het talent binnen ons klein taalgebied. Met ongelooflijk veel flair brengt Skim dit intimistische verhaal in beeld dat spreekt over kunst, jeugd en bovenal je passie volgen. En dat alles in een prachtig verzorgde en betaalbare hardcover – wat wil je nog meer?”

Batman – Jaar Een

“Dit verhaal over de begindagen van Bruce Wayne als Batman schetst in de eerste plaats een beeld van een door en door corrupte stad en de effecten die dit heeft op haar inwoners. Niet Batman maar politieluitenant James Gordon heeft de hoofdrol in deze noir die iedereen naar de keel zal grijpen. ‘Jaar Een’ is een aan de perfectie grenzende strip, van script tot lettering. Frank Miller schreef het beste scenario van zijn rijkgevulde carrière. Gekoppeld aan meestertekenaar -en verteller David Mazzucchelli levert dat vuurwerk op. Ieder woord, iedere lijn in deze volledig uitgepuurde strip is weloverwogen. Niks balast. Een masterclass in stripmaken.”Kristof Spaey bracht dit jaar twee boeken uit: ‘Onthuld’, het tweede deel van de tienersuperheldenreeks ‘Anders’ die hij samen met scenarist Bart Vaessen maakt, en ‘Striped for Pleasure’, een bundeling van zijn fake vintage boekcovers.