Twee Belgen maken kans op Eisner Award

Je bent hier:  Home » Nieuws » Twee Belgen maken kans op Eisner Award

De Belgische stripauteurs Olivier Schrauwen en Max de Radiguès zijn genomineerd voor een Will Eisner Comic Industry Award, de zogenaamde ‘Oscars van het stripverhaal’. Schrauwen slaagde er met ‘Mowgli’s Mirror’, dat oorspronkelijk verscheen bij Bries en in de VS werd uitgegeven door Retrofit/Big Planet, in om bij de beste vijf ‘Best Single Issues/One-Shots’ te geraken. ‘Moose’ van Max de Radiguès maakt dan weer kans om een Eisner voor ‘Best Publication for Teens (ages 13-17)’ te winnen.

De jury nomineerde opvallend veel vrouwelijke stripauteurs. Grootste kanshebbers op een Eisner met elk drie nominaties zijn de memoire ‘March: Book Two’, de oorspronkelijk digitale reeks ‘Bandette’, de documentaire ‘Hip Hop Family Tree’ en de integrale van de Argentijnse strip ‘The Eternaut’.

Professionals uit de stripwereld kunnen tot 17 juni online stemmen, de winnaars worden bekend gemaakt op 22 juli tijdens de internationale stripbeurs in San Diego.