Debuut Thé Tjong-Khing wordt heruitgegeven

Je bent hier:  Home » Nieuws » Debuut Thé Tjong-Khing wordt heruitgegeven

Thé Tjong-Khing is al bijna veertig jaar illustrator van kinderboeken maar zijn stripverleden wordt niet vergeten. De Chinese-Nederlandse tekenaar begon in de studio van Marten Toonder en maakte begin jaren zeventig samen met scenarist Lo Hartog van Banda het zestiendelige ‘Arman en Ilva’, dat tussen 2006 en 2015 heruitgebracht werd door Sherpa. Diezelfde uitgeverij presenteert tijdens het tweede weekend van Stripdagen Haarlem ‘Het spiegeldoolhof’, een avontuur van Student Tijloos, een langlopende krantenstrip van van Banda waarvoor Thé zijn allereerste verhaal mocht tekenen. Dat gaat over de drie geheimzinnige bewoonsters van een oud huis.

“Ik heb er met hart en ziel aan gewerkt”, vertelt Thé in de laatste BKStrips. “Standaard schrik ik als mijn oude werk opnieuw verschijnt. Maar toen ik ‘Student Tijloos’ terugzag, dacht ik ‘Nou, het kan best’. Bepaalde dingen had ik nog niet in mijn vingers maar verder is het verbazingwekkend oké. Ik vind het erg leuk om met schaduwen te spelen dus dit was een kolfje naar mijn hand. Ik was vroeger gek op films dus verbeeldde ik me dat ik een storyboard zat te maken. Ik bedacht helemaal vanuit welke hoek er ‘gefilmd’ moest worden.”

‘Het spiegeldoolhof’ wordt zaterdag 11 juni om 14u voorgesteld in Studio Burgwal in aanwezigheid van de auteur.