Ben Gijsemans wint Silvester Strips Debuutprijs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ben Gijsemans wint Silvester Strips Debuutprijs

Vanavond werd tijdens de opening van Stripdagen Haarlem de prijs voor het beste Nederlandstalig stripdebuut van de afgelopen twee jaar uitgereikt. Uit handen van juryvoorzitter Michiel van de Pol mocht Ben Gijsemans de Silvester Strips Debuutprijs en de daaraan verbonden 1000 euro in ontvangst nemen voor zijn boek ‘Hubert’.

De jury loofde ‘Hubert’ als “een ode aan het leven”. “Ben Gijsemans beschikt over een uitzonderlijk tekentalent, een zeer verfijnd gevoel voor ritmiek, voor het overbrengen van emoties in tijd, in sequenties. ‘Hubert’ is een ode aan het beeldverhaal zelf, een ode aan de liefde, aan de eenzaamheid, aan de kunst.” Een eervolle vermelding van de jury was er voor ‘De woekeraar’ van Pieter Coudyzer.

‘Hubert’ ontving eerder al een eervolle vermelding van de jury van de Willy Vandersteenprijs. De eerste druk is uitverkocht, de herdruk komt er binnenkort aan. Ben Gijsemans vertelde eerder op onze website dat er ook al Franse, Engelse en Duitse vertalingen zijn.

Wie platen uit de winnende strip van nabij wil bekijken of zelfs wil kopen, kan van 17 juni tot 20 juli terecht in Galerie Champaka op de Zavel in Brussel.