Typex gaat door met zijn biografie van Andy Warhol

Je bent hier:  Home » Nieuws » Typex gaat door met zijn biografie van Andy Warhol

Stripauteur Typex heeft mondeling toestemming gekregen van de Andy Warhol Foundation voor zijn biografie van de Amerikaanse popart-kunstenaar. Dat meldt stripjournalist Joost Pollman in de Volkskrant en op zijn website.

“Iemand van de Warhol Foundation schreef dat ze op zich niet ‘opposed’ waren maar dat al het beeldrecht bij hen berustte: niet alleen op Warhols werken maar ook op zijn geschriften, op alle denkbare uitingen, op zijn naam, op zijn persoon, op alles!” Maar toen Typex een maand geleden in New York zijn boek liet lezen aan de Director of Licensing van de Foundation, bleek al snel dat hij geen schrik moest hebben.

Typex werkt ondertussen al drie jaar aan ‘Andy’, wat resulteerde in een dummy van 532 geschetste bladzijdes. Het hertekende tiendelige boek zal uitgegeven worden door het Belgische Casterman en het Nederlandse Scratch Books. Bovendien is er al belangstelling vanuit tien andere landen. Typex’ vorige getekende kunstenaarsbiografie, het met de Willy Vandersteenprijs bekroonde ‘Rembrandt’, verscheen eerder al in zeven talen.