Striptekenaar Steve Dillon overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Striptekenaar Steve Dillon overleden

De Engelse striptekenaar Steve Dillon is op 54-jarige leeftijd in New York overleden. Dat werd afgelopen weekend bekendgemaakt door zijn broer Glyn. Dillon begon zijn loopbaan met kortverhalen in de Britse stripbladen Doctor Who Weekly, Warrior en 2000AD. Met collega Brett Ewins gaf hij Deadline uit, een tijdschrift dat de Engelse underground strip meer mainstream aandacht gaf.

Eind jaren tachtig maakte Dillon de oversteek naar de Verenigde Staten. Voor ‘Hellblazer’, de langstlopende reeks van het Vertigo-label van DC Comics, maakte hij samen met scenarist Garth Ennis enkele verhalen rond John Constantine, een magiër gecreëerd door scenarist Alan Moore in de reeks ‘Swamp Thing’.

De positieve reacties gaven het duo de kans om een eigen reeks te beginnen. Het hoofdpersonage in ‘Preacher’ is Jesse Custer, een geestelijke die letterlijk op zoek gaat naar God. Enkele maanden geleden vertoonde de Amerikaanse televisiezender AMC een eerste seizoen van tien afleveringen gebaseerd op de stripreeks. ‘Preacher’ wordt in het Nederlands gepubliceerd door RW Uitgeverij.

Vanaf 2000 werkte Dillon vooral voor Marvel Comics, onder andere aan het langlopende ‘Punisher’. Volgens Ennis kostte een gesprongen appendix het leven van Steve Dillon.