Veerle Hildebrandt wint eerste Yieha Young Talent Award

Je bent hier:  Home » Nieuws » Veerle Hildebrandt wint eerste Yieha Young Talent Award

Yieha, het digitale stripplatform van Ballon Media en Standaard Uitgeverij, viert haar eerste verjaardag met de Young Talent Award. Uit de 35 inzendingen werd een shortlist van twintig kandidaten gepuurd, die onder de loep werden genomen door een vakjury bestaande uit gevestigde waarden, experts en bekende fans en door meer dan 4500 surfers die online stemden.

Zowel de vakjury als het grote publiek spraken hun voorkeur uit voor ‘Joyride’ van de 35-jarige Veerle Hildebrandt uit Mechelen. Zij ontving gisteren op de Boekenbeurs een cheque van 2500 euro uit handen van Alexis Dragonetti en Jeroen Overstijns, CEO ’s van respectievelijk Ballon Media en WPG Uitgevers België. Zodra ‘Joyride’ is afgewerkt, zal het ook verschijnen op Yieha.

‘Joyride’ gaat over de clash tussen de idyllische leefwereld van een jong meisje dat naar Nigeria verhuist en de grimmige politieke realiteit rondom haar. De titel verwijst naar de song van Roxette uit 1991 en naar het plezier van ponyrijden. “Deze wedstrijd was een uitgelezen kans”, aldus Veerle Hildebrandt. “Ik ben super gemotiveerd om het album af te werken en ik kijk er naar uit om er iedereen kennis mee te laten maken!” De eerste pagina’s van ‘Joyride’ en de andere inzendingen kun je hier lezen.