Cultuurprijs en Swarte-muur voor Antwerps Stripmurenparcours

Je bent hier:  Home » Nieuws » Cultuurprijs en Swarte-muur voor Antwerps Stripmurenparcours

Het Antwerpse Stripmurenparcours, een initiatief van Linda Torfs en Jan Van Damme, de voormalige uitbaters van de Antwerpse stripwinkel Mekanik, ontvangt vanavond de jaarlijkse Cultuurprijs van Antwerpen Cultuurstad. “We zijn superblij met deze prijs”, jubelt Linda. “Uiteraard doet deze erkenning deugd maar het is niet zo dat we nu pas waardering krijgen. Stad Antwerpen, de inwoners, de districten, iedereen was vanaf die eerste prachtige muur van Jan Bosschaert helemaal mee in ons verhaal.”

Met de inhuldiging van een stripmuur van Nero, een van de laatste openbare verschijningen van Marc Sleen, was het tien muren tellende Stripmurenparcours volledig. Dat betekent niet dat er geen nieuwe meer bij komen. Willy Vandersteen kreeg er recent een in ‘zijn’ Seefhoek en in september werd er nog een stripmuur van Piet Pienter en Bert Bibber onthuld in Deurne. “Bovendien komt er binnenkort een internationaal luik van vijf muren bij in Antwerpen”, verklapt Linda. “Voor de eerste hebben we een stripauteur gekozen uit ons buurland Nederland. De tekening die Joost Swarte momenteel ontwerpt, zal op het gebouw van SD Worx langs de Brouwersvliet komen.”

Het prijzengeld van de Cultuurprijs, goed voor 5000 euro, gaat integraal naar de verwezenlijking van de nieuwe stripmuur. Wie zelf een steentje wil bijdragen, mag contact opnemen met Linda Storfs.