Jean-Luc Vernal (73) overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jean-Luc Vernal (73) overleden

De Belgische journalist en stripscenarist Jean-Luc Vernal is afgelopen zondag overleden. Midden december had hij nog een beroerte gekregen.

Vernal begon zijn carrière als redacteur van politieke boeken. Samen met stripdocent Claude Renard en Jacques Kievits richtte hij de tijdschriften Manhattan News en Journal de Bruxelles op. Via Kievits belandde hij bij het weekblad Kuifje, eerste als schrijver van een cultuurrubriek, later als hoofdredacteur. Die rol vervulde hij meer dan tien jaar lang, waarna hij zijn plaats bij opvolger Hello BD afstond aan Yves Sente.

Het bekendst is de naam van Vernal allicht bij stripliefhebbers dankzij de reeksen ‘Jugurtha’, met Hermann en nadien zijn goede vriend Franz, en ‘Ian Kaledine’, getekend door de Bronzen Adhemar winnaar Ferry. Daarnaast schreef hij scenario’s voor historische one-shots waarvan het grootste deel verscheen bij Lombard.