India Dreams 8: De adem van Kali (Maryse & Jean-François Charles)

Je bent hier:  Home » Nieuws » India Dreams 8: De adem van Kali (Maryse & Jean-François Charles)

Nadat ze de vijfdelige eerste cyclus van ‘India Dreams’ hadden afgerond, draaide het koppel Maryse en Jean-François Charles de klok honderd jaar terug voor deze nieuwe reeks, waarvan nog niet vast staat hoeveel delen hij zal bevatten. Jean-François Charles schildert de platen van deze albums rechtstreeks in, wat ze een dromerige atmosfeer geeft die perfect lijkt te passen bij het door de Britten gekolonialiseerde India van begin negentiende eeuw.

Voor het volgen van het verhaal is het aangeraden om de twee voorafgaande delen te lezen, al wordt dat handig opgevangen door een personage te introduceren dat nog van niks weet en dus een korte inhoud verteld krijgt. Maar hoewel de tekeningen er prachtig exotisch uitzien, lopen er toch wat veel verhaallijnen door elkaar om echt in de strip gezogen te worden. Een mankement dat echter perfect opgevangen kan worden door die verhaallijnen mooi samen te laten vallen aan het einde van deze cyclus. (WA)


Maryse & Jean-François Charles
‘India Dreams 8: De adem van Kali’, Casterman, 48 blz., €14,50.