Broadway 1: Een straat in Amerika (Djief)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Broadway 1: Een straat in Amerika (Djief)

cover stripalbum cover-Broadway-1.jpgBroadway is een straat die tot de verbeelding spreekt. Een straat die dromen kan maken maar ook kan kraken. Die van het goedlachse danseresje Fanny King, bijvoorbeeld, die vastbesloten is haar naam op een billboard te zien schitteren, maar in plaats daarvan zowel door grote theaters als kleine amateurgezelschappen aan de deur wordt gezet. Tot ze terechtkomt bij Chapman’s Paradise, een zaak die na de zelfmoord van de vorige eigenaar door diens twee broers wordt heropgestart. Dat loopt echter niet helemaal volgens plan. Het ontbreekt Lenny en George Chapman aan de nodige ervaring, de ster van hun club weet geen noot juist te zingen en het publiek blijft weg. En dan is er nog de mysterieuze bieder die het pand koste wat het kost wil overnemen, al weet niemand waarom. Spanning en sfeer staan in dit album centraal. Auteur Djief, die zowel het scenario als de tekeningen voor zijn rekening neemt, weet de tijdsgeest goed te vatten en de ambiance van het nachtelijke New York van de Roaring Twenties ook visueel knap weer te geven. Zowel de scènes in de nachtclub als de nachtelijke stadsgezichten baden in warmte en kleur. Hoewel het verhaal niet echt verrassend of vernieuwend is, maakt de charme van het geheel het gebrek aan originaliteit grotendeels goed. Jammer is wel dat de personages over het algemeen nogal vlak blijven: ze hadden wat meer vorm en diepgang mogen krijgen. Dat neemt niet weg dat het uitkijken is naar het tweede en laatste deel van ‘Broadway’, dat hopelijk een even aangename leeservaring zal bieden. (AG)


‘Broadway 1: Een straat in Amerika’
Djief
Silvester, 48 pag., 16,95 €