Donald Trump brengt ‘Alternative Facts’ in Eppo

Je bent hier:  Home » Nieuws » Donald Trump brengt ‘Alternative Facts’ in Eppo

De Amerikaanse president Donald Trump is nu ook een echte stripfiguur. In het nieuwe nummer van het Nederlandse stripblad Eppo begint de nieuwe reeks ‘Alternative Facts’. Voormalig hoofdredacteur Noël Ummels, tekenaar Fred de Heij (‘Haas’, ‘Claire DeWitt’) en nieuwe naam Pieter Albert weerleggen het Fake News in korte verhalen in de stijl van Roald Dahl.

“Alternative Facts is een politieke satire waarin geen onderwerp gemeden wordt”, belooft Eppo-uitgeverij Don Lawrence Collection. “Zo reist Trump af naar Saoedi-Arabië voor spectaculaire deals, smeedt hij een complot met Kim Jong-Un en lost hij in Nederland op geheel eigen wijze de kabinetsformatie op.” “Voor een satirische strip is Trump ideaal”, voegt de Heij daar nog aan toe. “Nu maar hopen dat hij lang voortblundert.” ‘Alternative Facts’ loopt minstens tot het eind van het jaar in Eppo.