Doomsday sluit af met ‘0 00 00’: “Volledig naar de kloten”

Je bent hier:  Home » Nieuws » Doomsday sluit af met ‘0 00 00’: “Volledig naar de kloten”

Dit najaar verschijnt het derde en – voorlopig – afsluitende deel van ‘Doomsday’, de postapocalyptische strip van scenarist LeON en tekenaar Mario Boon. Dat gebeurt voor de derde keer bij een andere uitgeverij. Na Dark Dragon Books en Mediageuzen is het nu de beurt aan Saga. “Mediageuzen heeft een tijdje geleden beslist om zijn print-divisie op te doeken en zich te concentreren op andere dingen”, aldus Mario. “Daardoor is P-Magazine moeten stoppen als fysiek blad maar leeft het verder als online magazine. Hoewel de stripafdeling er goed voorstond in verkoop en belangstelling, waren we door het stoppen van de P een groot distributiekanaal kwijt.”

Na ‘9 11 19’ en ‘2 22 20’ is het derde album ‘0 00 00’ getiteld. “Dit is de start van de nieuwe, verdoemde wereld sinds de gelukte aanval van de Russische sekte op de wereld. Miljarden mensen hebben hun leven verloren en de rest is gedwongen verder te leven als mutant. Of als enkelingen op afgelegen plaatsen ver weg van de wereldbrand, zoals onze protagonisten van plan waren toen ze naar Alaska vertrokken. Maar hoe doe je dat zonder enige zekerheid van basisbehoeften als eten, communicatie of medicijnen, zeker als het klimaat ook nog eens volledig ‘naar de kloten’ is geholpen door de nucleaire winter?”

Het nieuwe Doomsday-album werd ingekleurd door de Franse Scarlett Smullkowski. “Ze heeft ‘Blueberry’ en ‘Green Manor’ ingekleurd en meer recent is ook De Wezentrein van haar hand”, aldus Mario. “Ik ben zo blij dat ik met haar heb kunnen samenwerken want zij heeft voor een groot gedeelte de look bepaald van ‘Doomsday’. Daarom wilde ik haar ook uitdrukkelijk op de cover vermeld zien.

Met het derde deel is de ‘Doomsday’-trilogie afgerond. Of niet? “LeON heeft het nu even razend druk op zijn nieuwe job en het is veel te lang geleden dat ik nog iets voor mezelf heb geschreven dus daar ben ik ook naar op zoek. Maar we zijn zeker nog niet klaar met de wereld ná ‘Doomsday’. We laten onze fans niet op hun honger zitten! Toch niet té lang.”