Shortlist tiende Plastieken Plunk bekendgemaakt

Je bent hier:  Home » Nieuws » Shortlist tiende Plastieken Plunk bekendgemaakt

Uit de 55 inzendingen koos de organisatie van de Plastieken Plunk, de prijs voor het beste korte stripverhaal van het afgelopen jaar, een shortlist van acht kanshebbers. De lijst bevat gekende namen zoals Cecilia Valagussa, Charlotte Dumortier en Ward Zwart maar ook vooralsnog onbekend talent.

De Plastieken Plunk wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt, ditmaal op zaterdag 18 november in Le Bal Infernal in de Kammerstraat in Gent. Die avond maakt de jury, bestaande uit Roel Daenen (hoofdredacteur van Stripgids), Ephameron (illustrator en stripauteur) en Stefan Nieuwenhuys (striprecensent voor NRC en Zone 5300) de winnaar van het door Luc Cromheecke geknede beeldje en 250 euro bekend.

Maar er kan ook gestemd worden voor de publiekswinnaar, die gaat lopen met de som van 50 euro. De acht uitverkorenen lezen en beoordelen kan hier.