Jan Bosschaert over zijn one-shot met Zidrou

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jan Bosschaert over zijn one-shot met Zidrou

Jan Bosschaert wordt eind dit jaar zestig maar een rustige oude dag zit er voorlopig niet in voor de Antwerpenaar. De integrales van zijn strip ‘Sam’ vliegen over de toonbanken, zopas kwam zijn strip over het leven van Damiaan uit en er staan een grote tentoonstelling en een lijvige overzichtsboek van zijn carrière gepland.

In de nieuwe Stripgids blikt Bosschaert ook vooruit naar de verschijning van ‘Horizontaal’, een one-shot dat hij tekende naar een scenario van Zidrou. “Een jaar heb ik daar aan gewerkt. Ik had in de jaren stillekes (1995, red) voor een speciaal nummer van Spirou eens een kortverhaal van een paar platen gemaakt naar een scenario van Zidrou. Blijkbaar was hij dat niet vergeten. Vier, vijf jaar geleden vroeg hij mij als tekenaar voor een nieuw realistisch project omdat ik volgens hem zo goed vrouwelijke emoties kan weergeven.”

‘Horizontaal’ gaat over een vrouw met zwangerschaps- complicaties. “Daarom moet ze plat op haar bed blijven liggen. Kortom, zeventig pagina’s met steeds hetzelfde interieur, steeds hetzelfde personage. Ik kon me er pas volledig op storten toen mijn schoondochter hetzelfde is overkomen, mijn kleinzoon is twee maanden te vroeg geboren.”

‘Horizontaal’ staat gepland voor najaar 2018. “Nadat het getekend was, hebben we nog een jaar verloren met het zoeken van de goede inkleurder. Als meerdere partijen over één onderwerp moet beslissen, is er altijd wel iemand die niet akkoord gaat. Maar ondertussen is de knoop doorgehakt. Momenteel zijn we bezig met de inkleuring, ik stuur bij waar nodig.”

Stripgids 2 is voor €14,99 te koop bij de boekhandel of stripzaak. Abonneren kan hier.