Uitreiking Willy Vandersteenprijs in jarig Kindermuseum

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitreiking Willy Vandersteenprijs in jarig Kindermuseum

Op donderdag 23 november 2017 wordt de jaarlijkse Willy Vandersteenprijs uitgereikt in het provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum. De locatie voor deze prijsuitreiking is niet toevallig. Dit najaar viert het Kindermuseum in de voormalige villa van Vandersteen immers zijn twintigste verjaardag.

De Willy Vandersteenprijs bekroont het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar. De winnaar krijgt 5.000 euro en een origineel werk van de vorige winnaar: Elsje-auteurs Gerben Valkema en Eric Hercules. De jaarlijkse prijs is een initiatief van Stripgids en Sabam For Culture en kwam mede tot stand door de steun van de provincie Antwerpen. Eerdere winnaars waren Brecht Evens, Michiel Van de Pol, Typex, Simon Spruyt en Marc Legendre & Charel Cambré.

De jury van dit jaar bestaat uit Helena Vandersteen (niet-stemgerechtigd voorzitter), Koen Clement (directeur Europalia), David Steenhuyse (hoofdredacteur Stripspeciaalzaak.be), Charel Cambré (tekenaar van onder andere ‘Amoras’ en ‘Filip van België’), Seb van der Kaaden (uitgeverij Personalia dat o.a. StripGlossy uitgeeft) en Esther Wouda (scenarist/script consultant Gloworm Film).

De prijsuitreiking is meteen het startschot van een feestelijk verjaardagsweekend in het provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum. Jong en oud zijn op zaterdag 25 en zondag 26 november welkom om deze mijlpaal mee te vieren. “Het Kindermuseum in de voormalige villa van Willy Vandersteen is de afgelopen 20 jaar al meermaals van gezicht veranderd”, legt gedeputeerde Inga Verhaert uit. “Ooit begon het museum met simpele tentoonstellingspanelen, vandaag is het een interactief museum met een multimediaal doe-parcours. Het won in 2013 ook niet voor niks de Museumprijs van de Kinderjury. Maar na 20 jaar is het tijd voor een nieuw avontuur en een nieuw museumparcours! Daarom sluit het Kindermuseum een jaar lang zijn deuren om in 2019 terug te openen met een gloednieuwe presentatie.”