Illustraties van Joost Swarte voor The New Yorker gebundeld

Je bent hier:  Home » Nieuws » Illustraties van Joost Swarte voor The New Yorker gebundeld

Joost Swarte werkt al meer dan twintig jaar regelmatig voor The New Yorker, het legendarische Amerikaanse weekblad waarin illustraties al sinds het eerste nummer uit 1925 een belangrijke plaats innemen. Uitgeverij Scratch bundelt meer dan 450 schetsen, illustraties, ‘spots’ en covers in het nieuwe ‘New York Boek’. Op de cover prijkt ‘Summer Reading’, dat in 2008 door vakblad Communication Arts bekroond werd met een Award of Excellence.

Swarte geeft niet alleen tekst en uitleg bij de verschenen illustraties, aan de hand van schetsen en correspondentiemateriaal geeft hij ook een inkijk in het ontstaansproces van zijn tekeningen. Opvallend zijn de zogenaamde ‘spots’, kleine illustraties die doorheen het blad de artikels verluchtigen en tegelijk een doorlopend verhaal(tje) vertellen. “Of hij nu een cover voor de boekenspecial maakt, commentaar op de Nederlandse samenleving levert, de nieuwste ontwikkeling op wetenschappelijk gebied verbeeldt of vervuiling van Chinese rivieren aankaart, Swartes tekeningen zijn altijd spitsvondig en verrassend”, vindt zijn uitgeverij.

Joost Swarte en Scratch stellen donderdag 23 november ‘New York Boek’ plechtig voor in Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Popjournalist en Amerikakenner Jan Donkers geeft een lezing over het boek, het tijdschrift en de stad waar het allemaal om draait. Nadien signeert Swarte.