Standaard Uitgeverij lanceert Matsuoka-label

Je bent hier:  Home » Nieuws » Standaard Uitgeverij lanceert Matsuoka-label

‘De zeven vloeken’, de Nero-hommage van Kim, verschijnt volgende week op een nieuw label van Standaard Uitgeverij, Matsuoka. De eerste exemplaren worden vanavond op de openbare omroep door Lieven Van Gils overhandigd aan Kim en aan Catharina Kochuyt, de weduwe van Marc Sleen. In het nieuwe fonds vinden ook andere binnen- en buitenlandse strips onderdak.

Zowel Nero als slechterik Matsuoka verschenen zeventig jaar geleden voor het eerst in de avonturen van detektief Van Zwam. Onder de nieuwe imprint verschijnen het album van Kim en een integrale reeks met de avonturen van ‘Nero’ die Dirk Stallaert tekende. Maar er is ook plaats voor andere “spannende, geestige strips uit binnen- en buitenland, waarin humor en avontuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en die de onmiskenbare stempel dragen van de auteurs die ze geschreven en getekend hebben”.

Voor komend voorjaar staan al vertalingen van Franse gagstrips van Fabrice Parme en Nob op de planning. Meest opvallende is allicht de integrale bundeling van ‘Nino’. In de jaren negentig verschenen er drie albums van deze Klare Lijn strip, geschreven door Hec Leemans (‘Bakelandt’, ‘FC De Kampioenen) en getekend door Dirk Stallaert, die de cover tekende voor de nieuwe Stripgids.