Einde voor Brabant Strip Magazine na kwarteeuw

Je bent hier:  Home » Nieuws » Einde voor Brabant Strip Magazine na kwarteeuw

Brabant Strip Magazine 212 is de laatste editie van het tijdschrift. Het verschijningsritme was de voorbije jaren al teruggeschroefd van vijf naar twee bladen per jaar. De voortdurende veranderingen in de samenstelling van de redactie en het gebrek aan verjonging in de werkgroep betekenen nu het einde.

Stripclub Brabant Strip werd opgericht in 1990, het eerste BSM verscheen twee jaar later. Stuwende kracht in die beginjaren was onder meer Patrick Vranken. Het blad stond bekend aanvankelijk bekend om haar voorliefde voor klassieke auteurs zoals Hergé, Tillieux en Vandersteen. Later kwam ook meer aandacht voor hedendaags stripnieuws, in de vorm van onder meer interviews, essays en artikels.

Abonnees van BSM ontvingen ook P@per, dat een podium bood aan jong en/of onbekend talent. Het nul-nummer werd voorgesteld tijdens Strip Turnhout 2005. Onder meer Bart Proost, Aimée de Jongh en Patrick Van Oppen maakten dankbaar gebruik van dit nieuwe publicatiekanaal.

Brabant Strip gaf ook stripalbums uit, van onder andere Bob Mau en Dirk Stallaert, en bracht oud stripwerk opnieuw uit in vakantiealbums en in de geprezen Fenix-collectie. Werk van Rik Clément (‘Dees Dubbel en Cesar’), Bob Mau (‘Kari Lente’), Marc Sleen (‘De vrolijke bengels’), Willy Vandersteen (‘Bessy’), Bob De Moor (‘Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke’) en vele anderen werd zo van de vergetelheid gered. Op de stripbeurs in Gent in april verschijnen nog vier Fenix-albums: twee van ‘De lustige zwervers’, een gagreeks van Willy Vandersteen, één van ‘Hassan en Kadoer’ van Jacques Laudy en het allerlaatste album van ‘Kari Lente’.