Jarige Dick Matena in Eppo

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jarige Dick Matena in Eppo

Op 24 april krijgt Dick Matena een verjaardagstaart met 75 kaarsjes gepresenteerd en dat kan uiteraard niet ongemerkt passeren. Donderdag staat de nieuwe Eppo, het Nederlandse stripblad waarin Matena al jaren een gesmaakte column heeft, helemaal in het teken van de Hollandse grootmeester. Verwacht je aan veel felicitaties en anekdotes van de Eppo-stripmakers en een column van de jarige zelf, waarin hij een begin maakt aan het vertellen van zijn levensloop. De cover werd getekend door Mars Gremmen.

Matena heeft ook een bijzondere band met Turnhout. Hij woonde een aantal jaren in de Kempense hoofdstad en mocht er in 2003 als eerste Nederlander de Bronzen Adhemar ontvangen. In het tweede nummer van Stripgids gunde hij onze lezers een blik in zijn atelier. Dat artikel kun je hier nog eens opnieuw lezen. Uiteraard wensen ook wij Dick Matena alvast een heel gelukkige verjaardag!