26/03/2019 – Grafixx EXTD. #2

Je bent hier:  Home » Nieuws » 26/03/2019 – Grafixx EXTD. #2

Op de tweede EXTD.-avond van Grafixx verwelkomen we tekenaars en auteurs die graag samenwerken. Paul Verrept en Ingrid Godon (De wereld, Porselein, De bank,…) bijten de spits af, gevolgd door cartooniste Ilah die vertelt over haar inspiratiebronnen. Het programma wordt afgesloten met een duogesprek tussen Bart Moeyaert en Korneel Detailleur (Iemands lief).

Doorlopend kan je ook de expo Dantesken bezoeken, met een selectie originelen uit het nieuwste boek van Ingrid Godon (640p, Borgerhoff & Lamberigts, 2018). PRAKTISCHE INFO – Dinsdag 26 maart om 19:30u – Tickets: €8 (KASSA) / €6 (VVK tot en met 24/03)

Bestel hier je tickets!

PROGRAMMA
– EXPO – DANTESKEN
Met Dantesken zoekt Ingrid Godon de grenzen van de illustratie op. Haar eerste kunstuitgave verzamelt 800 monotypes, tekeningen en schilderijen.

– 19:30 – PAUL VERREPT x INGRID GODON
“Als ik Ingrid een verhaal aanreik, gebeurt er altijd iets merkwaardigs: er ontstaat een algehele wanhoop en verwarring. Alles wat Ingrid kan en weet, staat ineens op een hellend vlak. Eigenlijk valt ze in stukken en brokken uit elkaar, die ze daarna weer bijeenraapt, min of meer als was het een bouwpakket op de juiste plek in mekaar draait – tot ze weer overeind krabbelt. Daar is ze dan: het is overduidelijk Ingrid Godon, al is ze steevast ook een beetje anders. Dan ontstaan de tekeningen in een verrassend hoog tempo, die we vervolgens welgemoed doorheen mijn zinnen vlechten.” – Paul Verrept

– 20:15 – ILAH Als stripauteur betrekt Ilah als geen ander haar privé-omgeving bij het werk. Met terugkerende thema’s als seks, liefde en onzekerheid filosofeert ze over de breekbaarheid van de mens. Ilah’s geliefden, studenten, collega’s en hond passeerden vaak de revue bij Cordelia, de gevierde reeks rond haar alter ego dat De Morgen meer dan 20 jaar smoel mocht geven. Maar wat vinden haar personages van deze ongevraagde samenwerking?

– 21:15 – BART MOEYAERT x KORNEEL DETAILLEUR
Bart Moeyaert en Korneel Detailleur vonden elkaar met Iemands lief, een compositie van beeld en taal. De donkere vormen en fragiele lijnen van de illustraties geven de bevreemdende sfeer van het verhaal knap weer. Moeyaert herwerkte voor dit boek L’Histoire du Soldat van Ramuz, dat ook Stravinsky inspireerde. De jonge soldaat die zijn viool bij de duivel inruilt voor rijkdom verliest uiteindelijk zijn hart en ziel.

– 22:00 – SIGNEERSESSIE