Graphic novel in The Pines wordt jazzconcert

Je bent hier:  Home » Nieuws » Graphic novel in The Pines wordt jazzconcert

In 2016 bracht de Nederlandse stripauteur Erik Kriek de graphic novel ‘In The Pines’ uit. Het boek krijgt nu een tweede leven op de planken, in samenwerking met het Brussels Jazz Orchestra en vocaliste Lynn Cassiers.

Een concert op basis van een stripalbum lijkt misschien een vreemde keuze, maar de verhalen die Kriek in ‘In The Pines’ tekende waren gebaseerd op zogenaamde murder ballads: songs die Ierse, Schotse en Engelse immigranten meebrachten naar de VS en door overlevering in de blues, country en pop terechtkwamen. Onder meer Johnny Cash, Bob Dylan en Nick Cave maakte in hun oeuvre bewerkingen van deze eeuwenoude songs.

Erik Kriek liet zich destijds voor zijn strip inspireren door vijf van deze murder ballads, en spon daarrond nieuwe verhalen. Het zijn deze vijf songs die nu opnieuw vorm zullen krijgen op het podium. Lynn Cassiers zingt en doet geluidseffecten, het Brussels Jazz Orchestra doet de muziek en afbeeldingen uit de strip zullen intussen geprojecteerd worden.

In 2012 deed het Brussels Jazz Orchestra iets gelijkaardigs. Toen brachten ze verhalen van stripmaker Philip Paquet op het podium

De première van ‘In The Pines’ vindt plaats op 14 maart 2019 in Flagey in Brussel. Daarna reist de voorstelling Vlaanderen rond. Je vindt alle data op de website van Brussels Jazz Orchestra.