Masterclass Pitching: geef leven aan je idee!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Masterclass Pitching: geef leven aan je idee!


Een idee hebben voor een strip of bordspel is één ding. Maar om dat idee ook echt te kunnen uitvoeren heb je overtuigingskracht nodig. Hoe ga je het presenteren zodat anderen in je idee gaan geloven? Hoe maak je het commercieel aantrekkelijk? De weg naar een professionele carrière in de strip- of bordspelwereld start met een goede pitch. Leer daarom je idee te verkopen tijdens de masterclass PITCHING.
Wanneer? Zaterdag 11 mei 2019, van 19.30u tot 21u
Waar? De Terraszaal van de Warande in Turnhout
Voor wie? Iedereen met zin om creatief te ondernemen, van striptekenaars en verhalenvertellers tot spelbedenkers en grafici.

Sprekers:

Johan De Smedt: “Preserve substance, modify form, embrace the difference.”

Johan is de man achter projecten als Amoras, J.ROM, Red Rider, Fanny K. & the Wolfpack. Hij zorgde voor de creatieve en strategische argumenten die ervoor zorgden dat deze reeksen bij Standaard Uitgeverij gemaakt en verkocht werden. Voor hij in de stripwereld terechtkwam, werkte Johan zo’n 20 jaar bij verschillende televisieproducenten. Daar stond hij aan de basis van de ontwikkeling van talloze verrassende projecten.

Olivier Grégoire: “Chaque erreur est source de nouvelles inspirations.”

Ook Olivier heeft jaren ervaring bij televisie, als regisseur bij de RTBF. Van jongsaf gebeten door het bordspelvirus maakte hij 10 jaar geleden de overstap naar een carrière in de bordspellenwereld. Olivier is actief bij Ludeo in Brussel, met als missie het promoten van gezelschapsspellen bij het grote publiek. Als spelontwerper heeft hij een aantal succesvolle games op zijn conto met titels als Aya, Hope, Dreams en Piratoons.