GARDAVU!

Je bent hier:  Home » Nieuws » GARDAVU!

De Zwarte Madam is terug. Vorige week maakte de feeks haar comeback in GARDAVU!, het jongste avontuur in DE KRONIEKEN VAN AMORAS, de volwassen spin-off van Suske en Wiske. AMORAS, een nieuwe metalband die zijn inspiratie haalt in de stripwereld, schreef een ode aan de Zwarte Madam.

“De Zwarte Madam is even iconisch als Eddie”
Gardavu! Zo heet de eerste single van Amoras, een nieuwe metalband die zijn inspiratie haalt in de stripwereld.  Meer specifiek in de verhalen van Suske en Wiske. Wie er achter de groep schuilgaat, is voorlopig een groot mysterie. Het doek viel op 14 mei tijdens een showcase in concertzaal De Singer. Zanger K. Rimson: “Laat de fans maar geloven dat we zelf stripfiguren zijn.”

Amoras maakt stripmetal. Hoe zijn jullie op dat idee gekomen?
“Alle bandleden zijn grote fans van Suske en Wiske. Ons repetitiekot ligt vol met strips en onze gitarist verzamelt originele prenten. Heel wat metalheads zijn ook gek op strips. Een verzameling cd’s en vinyl gaat niet zelden gepaard met een grote verzameling strips. En zeg nu zelf: veel metalhoezen zien er toch uit als een stripalbum?”

Gardavu! is jullie eerste single. Waar gaat het nummer over?
“Gardavu! vertelt het verhaal van de Zwarte Madam, een vreselijke heks die zich probeert te wreken op de mensheid die banger is van atoomwapens dan van echte spoken en geesten. Ze dook voor het eerst op in 1949, maar keert nog een paar keer terug in andere verhalen van Suske en Wiske. De Zwarte Madam is even iconisch als Eddie, de mascotte van Iron Maiden. En naar het schijnt is ze volop haar comeback aan het voorbereiden.”

Wie is jouw favoriete personage in Suske en Wiske?
“Dat moet toch Jerom zijn. Staalhard, maar met een peperkoeken hartje.”

En wie is de ultieme slechterik?
“Moet ik daar nog een tekening bij maken?!” (bulderlach)

Wraak
De Zwarte Madam is dus terug en deze keer wil ze au sérieux genomen worden. Met haar theatershow doet ze mensen griezelen en gruwen, maar dat levert niet het verhoopte succes. Ondertussen vindt Theofiel Boemerang een afgedankte robot bij het grofvuil en vanaf dan gaan de poppen aan het dansen. Sidonia belandt in de gevangenis, de shoarmazaak waar Suske en Wiske een broodje eten vliegt de lucht in en Jerom en Lambik moeten alles uit de kast halen om een ontvoering te voorkomen. Maar de grote finale zal zich in het theater afspelen. Daar wacht de Zwarte Madam die zich wil wreken om alle onrecht dat haar is aangedaan.

Tekenaar Charel Cambré staat centraal in Stripgids #5, dat op 5 juni in Muntpunt (Brussel) wordt gelanceerd. Schrijf je snel in!