Lancering Stripgids #5 in Amsterdam en Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Lancering Stripgids #5 in Amsterdam en Brussel

Wat hebben de bekende Vlaamse stripauteur Charel Cambré en Tsjechische strips met elkaar gemeen? Weinig tot niets, zou je op het eerste zicht denken. En toch: samen staan ze schouder aan schouder in het jongste nummer van Stripgids, volgens velen “het mooiste blad van de lage landen”. Het vijfde nummer wordt op dinsdag 11 juni in Amsterdam, en ’s anderendaags in Brussel gelanceerd. Van harte welkom!


Wij denken er graag bij: ook het interessantste literaire tijdschrift over de wondere wereld van het beeldverhaal. Centraal in dit zomernummer staan twee razend interessante dossiers: een over Charel Cambré, Flanders’ finest – bekend van onder meer ‘Amoras’ en ‘Jump’. Het tweede zoomt in op de boeiende (maar hier ook grotendeels onbekende) stripscène van Tsjechië. Vanavond stellen we deze graag aan u voor: blakend van zelfvertrouwen, aanstekelijk enthousiast én met een uitgesproken zin voor experiment. Verrassend genoeg zijn er, naast een aantal verschillen, ook een aantal overeenkomsten tussen de scène in Tsjechië en Vlaanderen/België.

Op dit feestelijke evenement knikkeren we dus het vijfde nummer van Stripgids de openbaarheid in. Met een babbel door de beroemde Tsjechische stripprof Pavel Kořínek, een panelgesprek met Charel Cambré, live tekenen, nooit eerder vertoonde animatiefilmpjes en een glas voor en na.

U komt toch ook? Oh, en hadden we al gezegd dat het gratis is?

Wanneer en waar? 
Op dinsdag 11 juni 2019 in Boycott Books, Baarsjesweg 203hs, 1057 HS Amsterdam, zie https://www.facebook.com/events/934558910216079/
Op woensdag 12 juni 2019 in Muntpunt, Muntplein, 1000 Brussel, zie https://www.muntpunt.be/bezoeken/activiteiten/lancering-stripgids-5

Gratis!

Een organisatie van Muntpunt, Boycott Books, Tsjechisch Centrum (Brussel en Rotterdam) en Stripgids.