€2.000 voor beste Duitstalige scriptie over ‘tekenen en literatuur’

Je bent hier:  Home » Nieuws » €2.000 voor beste Duitstalige scriptie over ‘tekenen en literatuur’

Ter ere van tekenaar-dichter Wilhelm Busch en ter bevordering van het Duits als wereldtaal heeft de Stiftung Deutsche Sprache een scriptieprijs uitgeschreven voor het academiejaar 2018-19. Indienen kan tot 31 juli, de winnaar krijgt een prijs van maar liefst €2.000.

De Stiftung Deutsche Sprache is een organisatie uit Berlijn die de Duitse taal in stand wil houden, haar beschermen en doorgeven aan komende generaties. Met dat doel in gedachten schreef ze de WB Stiftungspreis Wilhelm Busch uit: een beloning voor de beste bachelor- of masterscriptie over ‘tekenen en literatuur’ in het studiejaar 2018-19 aan een Duitse dan wel buitenlandse instelling van hoger onderwijs.

 

Max und Moritz (Wikimedia Commons)

 

De prijs werd genoemd naar Wilhelm Busch, die met zijn getekende avonturen van Max und Moritz geldt als één van de grondleggers van hedendaagse strips. De beeldverhalen rond de twee kwajongens verschenen voor het eerst in 1865 en beïnvloeden nog steeds moderne comics en graphic novels.

 

Wie kans wil maken op de hoofdprijs van €2.000 kan zijn of haar Duitstalige scriptie van het academiejaar 2018-19 indienen tot uiterlijk woensdag 31 juli 2019 als PDF-bestand bij het bestuur van de Stiftung: ed.ehcarps-ehcstued-gnutfits@sierpbw.

Wel een scriptie over strips geschreven maar níét in het Duits? Dan heeft Stripgids nog steeds goed nieuws voor u. Ook wij reiken immers een prijs uit, waarvoor Nederlands-, Frans- en Engelstalige scripties in aanmerking komen! Meer daarover lees je hier, of in deze prachtige folder.