Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

Je bent hier:  Home » Nieuws » Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

Plopsa Group, een afdeling van entertainmentbedrijf Studio 100, maakte maandagavond bekend dat het Comics Station Antwerp overneemt. Da’s het themapark rond stripfiguren in het station Antwerpen-Centraal.

Plopsa Group wil naar eigen zeggen de komende jaren 5 miljoen euro in het belevingspark investeren. Comics Station is momenteel gesloten en zal pas tegen de paasvakantie opnieuw de deuren openen en dat onder een nieuwe, nog bekend te maken naam. De huidige aandeelhouders van Comics Station – PMV, Vermec en Standaard Uitgeverij – waren al langer op zoek naar een nieuwe partner of overnemer omdat het park verlieslatend was. Uiteindelijk werd voor een volledige verkoop gekozen.

Plopsa maakt zich sterk dat het alsnog tot een succesformule kan komen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. “De voorbije weken en maanden hebben we de tijd genomen om met alle betrokkenen te praten en een evaluatie te maken. We denken met onze ervaring te kunnen werken aan een efficiëntere kostenstructuur en de bezoekersaantallen te verhogen.”

Plopsa wil een aantal aanpassingen doorvoeren en zal enkele Studio 100-figuren in het park introduceren, maar met Standaard Uitgeverij werd wel overeengekomen dat de huidige stripfiguren mee de dragende kracht blijven. “Bepaalde thema’s blijven, andere verdwijnen en uiteraard zal er ook Studio 100-content toegevoegd worden’, zegt Van den Kerkhof. ‘Zo komt er bijvoorbeeld een dagelijkse Bumba Show.”

Bron: belga
Lees in faro. Tijdschrift over cultureel erfgoed over de plannen van Comic Station (en het intussen eveneens ter ziele gegaan) Strips! Museum in Rotterdam. Een artikel uit 2016, toen alles nog moest beginnen.