Anima filmfestival 2020

Je bent hier:  Home » Nieuws » Anima filmfestival 2020

Nog tot 1 maart moet je in Brussel wezen, voor het Anima Festival. Daarbij ligt de focus traditiegetrouw op de animatiefilm.

Anima richt dit jaar de kijker op de landen van Noord-Europa en hun meest markante auteurs en brengt hulde aan het geëngageerde werk van de Luxemburgse studio Mélusine Productions. Het festival telt tal van speciale events: er is natuurlijk de enige echte Animeernacht, er is een avondje humor met ‘Women in Laugh’, een speciale animatie met het tijdschrift Spirou – tekengevecht inbegrepen, én er is de komst van de bekende beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck.Het festival is met de jaren uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor Belgische en buitenlandse professionelen die hun film komen voorstellen of deelnemen aan Futuranima met zijn masterclasses, lezingen en meetings.

Voor gezinnen zijn er de nieuwigheden van het voorbije jaar, met vijf langspeelfilms en twintig kleine juweeltjes in competitie en hernemingen van de beste releases van het voorbije jaar. ’s Avonds staat jong en gevestigd talent op het programma in zeven programma’s in competitie Best of shorts en drie programma’s Dit is Belgisch. De langspeelfilms in competitie geven een beeld van de stand van zaken in de Europese en Aziatische animatiefilm. En de competitie voor films in virtual reality toont de nieuwste ontwik-kelingen in de technologie.

En ten slotte zijn er ook workshops, tentoonstellingen, concerten, VJ en DJ, speciale animatie voor de kinderen, een gespecialiseerde festival-boetiek, een bar en de ondertussen niet meer weg te denken pannenkoekenstand. Dat alles maakt van ANIMA een feestelijke en gezellige ontmoetingsplek.

Waar wacht je nog op? Ontdek het volledige programma op de website.