Hubert van Ben Gijsemans als lied

Je bent hier:  Home » Nieuws » Hubert van Ben Gijsemans als lied

Soms wordt een lied een strip, zoals in In the pines (Erik Kriek), waarin vijf murder ballads worden verstript. En heel soms wordt een strip een liedje. Het moeten niet altijd (Marvel-)films zijn. Vanaf deze week kan je luisteren naar ‘Hubert’, de muzikale interpretatie van de gelijknamige strip van Ben Gijsemans (Oogachtend). Hubert is de eerste single uit de te verschijnen tweede EP van (W).

Wederik, zanger en liedjesschrijver van (W), over de nieuwe single: “In mijn eigen teksten draait het meestal om sfeer en associaties, maar ik wou al langer een liedjes schrijven met een echt verhaal. Aangezien ik zelf niet echt een verteller ben, ben ik dat verhaal gaan zoeken in een van de beste Belgische strips die ik al las. Een verhaal over een wat vereenzaamde man, die anders leert kijken. Dat is toch wat ik er van maakte. Ik kon het wel niet laten om in de laatste strofe toch nog wat verder te fantaseren.”

Hubert van Ben Gijsemans is een uitgave van Oogachtend. (W) is te beluisteren op alles streamingplatformen.