Pulp deLuxe’s Graduation Show 2020

Je bent hier:  Home » Nieuws » Pulp deLuxe’s Graduation Show 2020

In Stripgids #6 presenteerden we een dubbele kijk op de pas afgestudeerde studenten van de LUCA School of Arts Brussel. Onze collega’s van Pulp deLuxe maken het u gemakkelijk en presenteren hun online Graduation Show, in drie afleveringen.

Zo begon het artikel in Stripgids:

Elk jaar studeren aan de verschillende hogescholen tientallen studenten ‘beeldverhaal’ af. Jonge mensen die toekomst zien in verhalen vertellen en die zich hebben vervolmaakt in de complexe kunst van het beeldverhaal. Want aan iets dat lekker leest, is doorgaans heel hard gewerkt. Denk: bloed, zweet en tranen. Eind juni [2019] presenteerde de LUCA School of Arts Brussel zijn Graduation Show, waarop de laatstejaarsstudenten hun eindwerken toonden. Stripgids trok erheen en mengde zich tussen glunderende ouders, vrienden en uitgevers.

Online alternatief

Dit jaar is er geen Graduation Show. Gelukkig zorgt het online alternatief van Pulp deLuxe voor de eindejaarstentoonstellingen die rond deze tijd van het jaar hadden moeten plaatsvinden. Een selectie uit de lichting 2020 van LUCA Shool of Arts Brussel en Gent, ESA St-Luc en ArtEZ Zwolle.

 

Want aan iets dat lekker leest, is doorgaans heel hard gewerkt.

Graduation Show Pulp deLuxe

In aflevering 1 kunt u het werk bewonderen van Miel Vandepitte, Iason Saïtas, Yingda Dong, Sanne Rosa, Jiwon Kim, Danique van Polen en Dale Forbes Molina.

Aflevering 2 presenteert u het werk van Helene Lespagnard, Josse Pommé, Nadir van Meurs, Rita Jeltsch, Bo Maes en Bryan Rijkeboer.

En ten slotte, aflevering 3 knikkert het werk van Brecht De Chau, Ela Folkowska, Kyara Biesmans, Lasse Wand, Gijs Kreutzkamp, Lotte Crauwels en Sven Kruiswijk in de openbaarheid.

Gaat dat zien

We bevelen u Pulp deLuxe overigens warm aan. Het is “een online beeldverhalen magazine dat wekelijks nieuwe beeldverhalen en artikels over het beeldverhaal publiceert. Uit de kolkende brij van beeldverhalen plukken we de grootste wonderen en gooien die met veel bravoure op het net. Roem, aanbidders en ongebreidelde uitgaven volgen vast. Elk medium dat met beeldverhaal flirt kan ons bekoren, dus hou u vooral niet in. Pulp deLuxe is de plek.”

Meer weten?
www.pulpdeluxe.be