Aldegonne: immer stralend

Je bent hier:  Home » Nieuws » Aldegonne: immer stralend

Zopas verscheen het tweede verzamelalbum van Kim Duchateaus ‘Aldegonne’. Als trouwe lezer van Stripgids kent u haar ongetwijfeld.

Aldegonde is een dochter wier vader in de gevangenis belandt wegens culinaire pedofilie. Een kind ook dat ontvoerders aanspreekt op hun roofgedrag. En dan verklappen we nog niet dat ze rokende zwanen voorziet van een vuurtje en per ongeluk medeplichtig raakt aan zeehondenmoord. Een jong meisje, zeker, maar met meer dan één hoekje af.

Ze voorziet rokende zwanen van een vuurtje en raakt per ongeluk medeplichtig  aan zeehondenmoord

Aldegonne (c) Kim Duchateau - Oogachtend

Kim Duchateau is als perstekenaar een oudgediende (als zal hij dat woord misschien niet graag lezen). In het interviewboek Het is maar om te lachen: hoe cartoonisten de wereld veranderen (Stripgids – Polis, 2016) kunt u meer lezen over zijn leven, diepste gedachten en werk. Een figuur die hem zeer na aan het hart ligt, is Aldegonne. Die heeft in het ‘dynamische’ medialandschap (versta: waarin op kosten wordt bespaard en winstmarges aan belang winnen) standgehouden, in tegenstelling tot andere van Kims personages.

Het is alweer dertien jaar geleden dat deel 1 van Aldegonne verscheen.

Aldegonne – immer stralend is uitgegeven bij Oogachtend. U kunt de avonturen van Aldegonne ook volgen Stripgids.