Bronzen Adhemar 1979: Karel Biddeloo

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar 1979: Karel Biddeloo

Een echt statement, zo oordeelt de geschiedenis over de winnaar van de Bronzen Adhemar 1979, Karel Biddeloo. Hij werkte namelijk jàrenlang als trouwe soldaat in de anonimiteit van de Studio Vandersteen.

Zelf was hij als zelfverklaard “anoniem werkpaard dat eens van achter de schermen wordt gehaald” verguld met de prijs. “Zo komt dan een groot gevoel van dankbaarheid opzetten, want ik mag lang niet elke dag van iemand een woord van waardering of aanmoediging horen. Hieruit groeit nu het vaste voornemen de fans en lezersvrienden in de toekomst niet teleur te stellen, en het zo goed mogelijk, of hopelijk nog beter te blijven doen.” Aldus liet Karel Biddeloo optekenen.

“Hieruit groeit nu het vaste voornemen de fans en lezersvrienden in de toekomst niet teleur te stellen, en het zo goed mogelijk, of hopelijk nog beter te blijven doen.”

Karel Biddeloo

En of hij de lat hoog legde. Hij verzon en tekende maar liefst vijf ‘Rode Ridders’ per jaar. In totaal verschenen er maar liefst 163 albums van ‘De Rode Ridder’ van zijn hand.

In Stripgids #6 leest u een uitgebreid artikel over de 60e verjaardag van deze reeks. Ontdek de lijst met alle laureaten van de Bronzen Adhemar elders op deze website.
Morgen: Jean-Pol.