‘Een boek is gemaakt als een trui’ — Bohdan Butenko en de jonge generatie Poolse stripauteurs

Je bent hier:  Home » Nieuws » ‘Een boek is gemaakt als een trui’ — Bohdan Butenko en de jonge generatie Poolse stripauteurs

Het Poolse Instituut in Brussel presenteert in het kader van het Stripfeest 2020 een online tentoonstelling met werk van vijf jonge stripmakers. Het mooie is: u hoeft er uw luie zetel niet voor uit.

A Book is Made Like a Sweater is een online tentoonstelling met vijf videoboeken over verschillende aspecten van het maken van strips – van het eerste idee tot een compleet boek.

Het project toont de jonge generatie Poolse stripauteurs Agnieszka Piksa, Alicja Pismenko, Jakub Woynarowski en Mikołaj Tkacz, die in hun werk traditie en een experimentele aanpak combineren. Hun individuele formele keuzes onthullen hun gedeelde fascinatie voor de tekeningen van Bohdan Butenko, een iconische Poolse illustrator. De rode draad in deze tentoonstelling is zijn citaat “A Book is Made Like a Sweater” – dat de volgende generaties stripkunstenaars blijft inspireren.

Een project van het Poolse Instituut in Brussel voor het Brussels Stripfestival 2020, in samenwerking met het Kleine Instituut voor Poolse Illustratie.

Alicja Pismenko: Holistic Design

Het project toont de jonge generatie Poolse stripauteurs Agnieszka Piksa, Alicja Pismenko, Jakub Woynarowski en Mikołaj Tkacz, die in hun werk traditie en een experimentele aanpak combineren.

Hieronder kunt u een eerste video bekijken. U vindt de overige vier, met bijhorende tekst & uitleg op de website van het Pools Cultureel Instituut.