Bronzen Adhemar 2018: Jeroen Janssen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar 2018: Jeroen Janssen

Op vrijdag 23 november 2018 neemt graphic journalist Jeroen Janssen de Bronzen Adhemar in ontvangst uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

De Bronzen Adhemar is niet langer de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip, maar kan toch rekenen op steun van de Vlaamse overheid en de stad Turnhout. Zo krijgt de laureaat naast een bronzen beeldje ook 10.000 euro mee naar huis. Dat bedrag scharrelde de organisatie zelf bijeen.

Dat sociale engagement is ook terug te vinden in zijn andere werk

Jeroen Janssen deed jarenlang tekenend verslag van het leven in het met de sloop bedreigde polderdorp Doel, dat plaats moest ruimen voor de oprukkende haven. Dat sociale engagement is ook terug te vinden in zijn andere werk, zoals Muzungu sluipend gif. Maar ook zijn huidige graphic novels, waarin de trage journalistiek hoogtij viert. Recent verscheen Mijn kameraad Che Guevara.

Ontdek de lijst met alle laureaten van de Bronzen Adhemar elders op deze website. 

Morgen, donderdag 17 september, wordt rond 16u bekendgemaakt wie Jeroen Janssen opvolgt.
Stay tuned!

Doel (c) Jeroen Janssen