Open call The Print Project

Je bent hier:  Home » Nieuws » Open call The Print Project

De collectie van het Museum Plantin-Moretus blijft inspireren. Supercollect en het Museum Plantin-Moretus roepen jonge Vlaamse creatieven op om deel te nemen aan ‘The Print Project’. Een selectie van 20 vormgevers krijgt de kans een print te ontwerpen geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken.

Dit najaar engageren we opnieuw creatief talent om met de collectie houtblokken te werken. Een selectie van 20 jonge Vlaamse vormgevers krijgt de kans om deel te nemen aan Impressed by Plantin: The Print Project. De gekozen kunstenaars ontwerpen een print geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken van het Museum Plantin-Moretus. Met dit project wil het museum de Vlaamse grafische sector een impuls geven.

Vanaf 20 november 2020 zijn de creaties van de 20 geselecteerde kunstenaars te zien in het museum. Én de prints zullen in november gedurende twee weken als timed open edition online verkocht worden op de webshop van Supercollect.

De gekozen kunstenaars ontwerpen een print geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken van het Museum Plantin-Moretus.

Supercollect zal instaan voor de productie van de prints. In samenspraak met de vormgever bepaalt Supercollect de druktechniek, en produceren zij de print in hoge kwaliteit in hun atelier in Antwerpen.  Supercollect is een collab van analoge printfaktorij Superdruk (Stoffel Van den Bergh) en collectible afficionado Wham (Bart Warnier), en zet al langer in op samenwerkingen met artiesten, door deze in het atelier uit te nodigen en in samenspraak prints in limited edition te produceren.

14.000 houtblokken

De collectie houtblokken van het Museum Plantin-Moretus telt maar liefst 14.000 stuks. Stuk voor stuk meesterlijk uit hout gesneden tekeningen. Naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin in 2020 lanceerde het museum de gehele collectie online en in hoge resolutie op www.impressedbyplantin.be.

Eerder in 2020 gingen al acht Antwerpse kunstenaars aan de slag met de collectie en creëerden nieuw werk geïnspireerd op de collectie houtblokken en de verhalen van het museum. Ook die creaties kan je vanaf 20 november ontdekken in het Museum Plantin-Moretus.

Deelnemen?

Ben je kunstenaar en wens je graag deel te nemen aan The Print Project? Dat kan. Vul dan voor 29 oktober het inschrijvingsformulier in.

Schrijf je hier in

Open call The Print Project