Wordt verwacht: MaXiX

Je bent hier:  Home » Nieuws » Wordt verwacht: MaXiX

Een nieuw stripblad staat in de steigers… In januari 2021 verschijnt een volwaardig gratis 0-nummer.

En vanaf maart 2021 biedt MaXiX u elke maand maximaal veel beeldverhalen aan. Het nieuwe blad belooft “een MiX van strips: spannende vervolgverhalen, verrassende korte verhalen en grappige korte strips. Elke maand 68 pagina’s.

MaXiX brengt strips van gevestigde auteurs uit Nederland en Vlaanderen, maar biedt ook kans aan jong talent. We geven zuurstof aan de makers en geven kwaliteitsvolle strips aan onze lezers, de jeugd en de jeugdigen van hart en geest.

We brengen een MiX van nieuw werk van stripmakers van eigen bodem, en van sterke strips uit het buitenland die nog nooit in het Nederlands verschenen.”

“We geven zuurstof aan de makers en geven kwaliteitsvolle strips aan onze lezers, de jeugd en de jeugdigen van hart en geest.”

Jules (c) Emile Bravo - Dargaud

Het eerste nummer brengt:

  • Jules – Onvoltooid toekomende tijd (1/5) – Bekroond striptekenaar Émile Bravo brengt ons het verhaal van de eerste ruimtereis naar een andere ster. Beleef het verbluffend avontuur van de jonge Jules en Janet en hun bijzondere teamgenoten op weg naar Alpha Centauri op meer dan vier lichtjaren van hier.
  • Hell School – Rituelen (1/4) – De Belgische stripmakers Ers & Dugomier ken je misschien van Kinderen in het verzet of De duivels van Alexia. In Hell School nemen ze ons mee naar een privé-school op een eiland. Nieuwe leerlingen Hina, Bastiaan, Boris en Valerie ontdekken dat deze school duistere geheimen verbergt.
  • De detectiveclub (Sandrine Goalec & BEKA) – Een vrolijk, kort verhaal over een groep jonge amateur-detectives.
  • Een kort verhaal van Johan Kongs.
  • Humor met Barista! (David Felizardo Real & Kristof Berte) – Midlife skater (Floris) en nog veel meer!

Alle info op https://maxix-strip.com. Wie zich abonneert, krijgt het eerste nummer gratis.