Expo ‘Blik(ken) op de wereld’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expo ‘Blik(ken) op de wereld’

Voor het eerst wordt in de Gallery van het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal, de “vinger aan de pols voor actuele tendensen”, gekozen voor de presentatie van een thematische selectie boeken. Het Stripmuseum en uitgeverij Futuropolis zetten in een nieuwe expo met vijf bijzondere titels een hedendaags genre in de kijker. 

Sinds 2005 geeft Futuropolis albums uit met een geëngageerde blik op de wereld. In een strip kan de lezer gebieden verkennen die aan het oog onttrokken worden. Reportages, onderzoeken, historische of reisverhalen, dagboeken… de jonge generatie auteurs laat geen onderzoeksterrein onontgonnen. Deze stripmakers laten de wereld van de verbeelding achter zich en stellen hun talent ten dienste van de realiteit. Vaak zetten ze zichzelf centraal in hun verhaal.

Ze laten een meerstemmig geluid horen, getuigen over opstanden en repressie, onrecht en revoluties, collectieve strijd of individuele lotgevallen. De verhalen zijn onderbouwd en gedocumenteerd, ze drukken een standpunt uit en werpen een licht op gebeurtenissen die vaak nog nagalmen in de actualiteit.

De tentoonstelling Blik(ken) op de wereld stelt onze samenleving in vraag aan de hand van een selectie van vijf titels die in 2020 verschenen, tussen getuigenis en historisch verhaal. Deze vijf opvallende vertellingen veranderen onze blik op de feiten of houden de herinnering eraan levend. 

Ze laten een meerstemmig geluid horen, getuigen over opstanden en repressie, onrecht en revoluties, collectieve strijd of individuele lotgevallen.

Payer la terre (c) Futuropolis - Joe Sacco

Stripmuseum, Zandstraat 20, 1000 Brussel
http://www.stripmuseum.be