In Memoriam: Ward Zwart

Je bent hier:  Home » Nieuws » In Memoriam: Ward Zwart

Vandaag raakte bekend dat Ward Zwart (°1985) is overleden. Begin december verschijnt zijn nieuwste, en laatste album, Ik kom van ver maar blijf niet lang

Dat album wordt, net als zijn debuut Wolven in 2016, een cultwerk, en andermaal op scenario van Enzo Smits, uitgegeven bij Bries. Daarvoor bracht hij in 2012 Mostly Cola, een verzameling van losse tekeningen die hij voor verschillende tijdschriften maakte. Wards ster schitterde hard, met prestigieuze opdrachtgevers als The New York Times, Google en ook tal van  ‘lokale’ media. 

Net wanneer het lijkt alsof alles voor eeuwig en altijd hetzelfde zal blijven, volgt een nacht die alles verandert… Of toch lijkt te veranderen… Of toch niet?

Ik kom van ver maar blijf niet land (c) Bries - Ward Zwart

De korte inhoud van het nieuwe boek:

“1997 – Last days of summer, baby. Wanneer zijn relatie en muziekcarrière simultaan tot een einde komen, keert de dertigjarige Gus voor het eerst in lange tijd terug naar zijn geboortedorp, de plek waarvan hij als tiener gezworen had er nooit meer terug te keren. Het lijkt wel alsof de tijd er sinds zijn vertrek heeft stilgestaan. Op het televisietoestel in de hoek van de lokale bar speelt nog steeds hetzelfde programma, ook de toogpraat klinkt als een heruitzending. 

De jongeren Cas, Frank & Saul, slijten er hun dagen tussen skatepark en repetitiekot. Ze dromen luidop van een succes als dat van hun grote rockheld Gus Jenssen, nietsvermoedend dat deze enkele straten verderop in de zetel van zijn broer ligt te stinken. Net wanneer het lijkt alsof alles voor eeuwig en altijd hetzelfde zal blijven, volgt een nacht die alles verandert… Of toch lijkt te veranderen… Of toch niet?” 

 

De redactie van Stripgids wenst Wards familie, naasten en vrienden heel veel sterkte.