Japanse prenten in Museum Kunst & Geschiedenis

Je bent hier:  Home » Nieuws » Japanse prenten in Museum Kunst & Geschiedenis

2020 was niet meteen een jaar om vrolijk van te worden. Om toch in schoonheid af te sluiten organiseert het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel een exclusieve pop-up tentoonstelling in het laatste weekend van het jaar. Daarbij zullen enkele Japanse prenten uit de befaamde collectie van het museum te zien zijn

Het publiek krijgt de collectie Japanse prenten die bewaard wordt in het Jubelpark zeer zelden te zien. De prenten zijn namelijk erg gevoelig: als ze te lang blootgesteld worden aan licht gaat de kwaliteit snel en onherroepelijk achteruit. En net die kwaliteit is wat de collectie in Museum Kunst & Geschiedenis wereldberoemd maakt: zelfs uit Japan komen regelmatig aanvragen om prenten te ontlenen.

In het laatste weekend van het jaar (26 en 27 december) maakt Museum Kunst & Geschiedenis een uitzondering. Enkele prenten, speciaal geselecteerd, zullen dan getoond worden aan het grote publiek. Eén ervan is In een golf voor de kust van Kanagawa van Hokusai: waarschijnlijk de meest bekende Japanse prent, waarvan het museum een exemplaar bezit.

De prenten zullen uitgestald staan op het vaste, corona-veilige parcours dat bezoekers doorheen zowat het hele museum loodst. Gezien de maatregelen is het aantal mensen dat per dag het museum binnen mag erg beperkt. Wie deze uitzonderlijke kans om de prenten in het echt te bewonderen niet wil missen is er dus best snel bij.

Museum Kunst & Geschiedenis is zich uiteraard bewust van de zorgwekkende situatie in verband met de corona-pandemie. Maar gezien onze zeer strikte veiligheidsmaatregelen en -beleid zijn we ervan overtuigd dat we met deze pop-up tentoonstelling mensen een lichtpuntje kunnen bieden op het einde van het jaar.

 

Wie deze uitzonderlijke kans om de prenten in het echt te bewonderen niet wil missen is er dus best snel bij.

Alle info en tickets: www.artandhistory.museum.

Praktisch:

26 en 27 december 2020: pop-up tentoonstelling Japanse prenten in Museum Kunst & Geschiedenis.

De pop-up tentoonstelling is inbegrepen in een ticket voor de vaste collecties (10€).

Gezien de corona-pandemie gelden er speciale regels voor een museumbezoek, deze vindt u hier: https://www.artandhistory.museum/nl/practical-information.

Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10
1000 Brussel