Jelle De Beule schrijft scenario voor Jommeke

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jelle De Beule schrijft scenario voor Jommeke

Dit voorjaar verschijnt er een nieuw Jommekes-album dat bedacht is door comedian en tv-maker Jelle De Beule. De titel is ‘Jommeke in de knel én de penarie’. “Het is een eigenzinnige hommage aan mijn favoriete stripheld. In mijn verhaal gaat de fiscus achter Jommeke aan”, zegt De Beule.

Comedian en tv-makerJelle De Beule pakt deze lente uit met een eigen album van Jommeke. “Ik ben een superfan. Ik ben de strips blijven kopen en lezen zelfs ver voorbij de Jommekesgerechtigde leeftijd”, zegt De Beule in “Start Je Dag”. “Noem me gerust een freak. Ik ken alle albums van Jommeke van binnen en van buiten. Ik denk dat ik elke tekening ook snel aan het juiste verhaal kan koppelen.”

“Noem me gerust een freak. Ik ken alle albums van Jommeke van binnen en van buiten”

500 miljard achterstallige belastingen

Standaard Uitgeverij vroeg De Beule of hij zijn passie voor Vlaanderens bekendste strooien dakje in een scenario kon gieten. “In mijn verhaal ontdekt de fiscus dat Jommeke nog een berg achterstallige belastingen moet betalen voor alle schatten die hij ooit gevonden heeft. En dat zijn er een hele hoop, van de schat van de zeerover tot het goud van de Inca’s”, lacht De Beule. “We hebben het allemaal becijferd en Jommeke moet 500 miljard euro ophoesten aan de belastingscontroleurs. Uiteraard kan de geestelijke vader Jef Nys het zelf niet meer vertellen, maar ik denk dat hij hier blij mee zou zijn. Zijn weduwe was alvast dolenthousiast over ons album.”

Geen Kwak en Boemel, wél Anatool

Vanaf 7 april ligt ‘Jommeke in de knel én de penarie’ in de winkel. Het wordt een album buiten de klassieke stripreeks. “Ik noem het een hommage en geen parodie. Jommeke gaat er een beetje anders uitzien. Het wordt een eigenzinnige versie getekend door Thijs De Cloedt, de zoon van cartoonist Marec. Ik ken Thijs al jaren van op de academie in Gent.” De Cloedt werkte onder andere mee aan de animaties van Kabouter Wesley.

Jommeke in de knel én in de penarie (c) Standaard Uitgeverij

Fans van het universum van Jommeke kunnen hun hart ophalen aan een resem oude bekenden. “Natuurlijk zijn Annemieke en Rozemieke, Gobelijn en vele anderen van de partij. En het gaat over een schat dus kan Anatool niet ontbreken”, zegt De Beule. Al heeft hij minder goed nieuws voor de fans van Kwak en Boemel. “Ze stonden in de eerste versie van het verhaal maar het was te lang dus heb ik Kwak en Boemel eruit gehaald. Maar als ik nog een hommage mag maken, doen ze sowieso mee”, besluit De Beule op Radio 2.

Bron: vrtnws.be