Stripmuseum lanceert tijdschrift ‘Zandstraal’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripmuseum lanceert tijdschrift ‘Zandstraal’

Het is zover! 20 jaar na het laatste nummer van ‘Imago’ lanceert het Belgisch Stripcentrum een nieuw driemaandelijks tijdschrift: Zandstraal!  Het doel van het tijdschrift is om onderwerpen en auteurs uit de stripwereld te belichten die in het museum zelf zelden of nooit aan bod komen. De naam ‘Zandstraal’ roept bovendien een opfrisbeurt van de instelling in de Zandstraat op.

In het eerste nummer vindt u een dossier over de stille of tekstloze strip geschreven door Sébastien Ory. Het bekijkt de vorm, de geschiedenis en een interview met twee auteurs die uitsluitend in het genre werken, Pascal Matthey en Nicolas Presl. Het personage ‘Supermatou’ van Jean-Claude Poirier uit het tijdschrift Pif Gadget, wordt van onder het stof gehaald in een artikel van Moaj m’Bien. Eindigen doet deze eerste editie met het eerste deel van de rubriek ‘Belgische Strips voor 1930’ over Richard de Querelles.

Met de naam ‘Zandstraal’ roept  bovendien een opfrisbeurt van de instelling in de Zandstraat op.

De eerste exemplaren rolden intussen van de persen en wachten op verzending. Benieuwd? Het Stripmuseum biedt u dit eerste nummer graag gratis aan!

Omdat drukwerk de laatste jaren plaats moest ruimen voor digitale communicatie, grijpt het de gelegenheid aan om ons adressenbestand bij te werken. Interesse in een gratis ‘Zandstraal’? Bezorg dan snel gegevens via het contactformulier. Het aantal exemplaren is beperkt, aarzel niet te lang!

Zandstraal balk