Uitreiking Bronzen Adhemar 2020 (volg de LIVESTREAM)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitreiking Bronzen Adhemar 2020 (volg de LIVESTREAM)

Beter laat dan nooit. De winnaar van de Bronzen Adhemar 2020, Charel Cambré, zal dan toch het bronzen beeldje van de zoon van Nero in de lucht mogen steken. Normaliter had de feestelijke huldiging in september moeten plaatsvinden, maar het venijnige virus stak daar een stokje voor. Op 2 april 2021 wordt de prijs dan toch uitgereikt door Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Charel Cambré is de 23ste laureaat van de Bronzen Adhemar, de belangrijkste prijs die een stripauteur in Vlaanderen kan winnen. De prijs bestaat al sinds 1978 en is een initiatief van Stripgids.

De uitreiking zal live plaatsvinden in cultuurhuis de Warande in Turnhout, maar zonder publiek. Roel Daenen, hoofdredacteur van Stripgids, zal de avond in goede banen leiden. Stripgids-voorzitter Bart Wuyts blikt terug op een woelig jaar en kijkt naar de toekomst, Jeroen Janssen, de winnaar van 2018 en voorzitter van de jury, zal een laudatio houden en de door Charel Cambré als levende stripfiguur vereeuwigde Marc Van Ranst heeft ook beloofd langs te komen om met Charel Cambré een ellebooggroet uit te wisselen.

Charel Cambré is de 23ste laureaat van de Bronzen Adhemar, de belangrijkste prijs die een stripauteur in Vlaanderen kan winnen.

Hulde aan Jan Smet

Stripgids en de stad Turnhout willen van de gelegenheid gebruik maken om hulde te brengen aan Jan Smet. De founding father van Stripgids publiceerde onlangs zijn levenswerk over censuur in de strip: ‘Duizend bommen en castraten’. Reden genoeg voor een feestje. Uitgever Rudy Vanschoonbeek zal hulde brengen aan Jan Smet en de Turnhoutse burgemeester Paul Van Miert heeft ook nog een verrassing in petto.

Iedereen kan de uitreiking live volgen via deze link
Inschrijven is niet nodig.

Wie de tentoonstelling wil bezoeken, kan dat vanaf 3 april tot 2 mei 2021. Vooraf inschrijven en een tijdslot kiezen is wel de boodschap. Meer over de expo + reservering: klik hier.