Stripspeciaalzaak.be volledig vernieuwd

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripspeciaalzaak.be volledig vernieuwd

Zopas hebben onze collega’s van Stripspeciaalzaak.be hun geüpdatete website gelanceerd. Pardon, de volledig herwerkte en state-of-the-art website gelanceerd. Met andere woorden: een ware goudmijn voor elke stripliefhebber.

Een eerste belangrijke aanpassing is de navigatie: “Navigatie zou overzichtelijker en duidelijker moeten zijn en we hebben iets nieuws, dat al lang een vanzelfsprekendheid had moeten zijn: zoekfuncties! Die vind je op de hele site en per rubriek bij de vleet, à volonté en naar believen, met bijkomende doorklikmogelijkheden. Een verbetering ten opzichte van onze oude website, want daar vonden we zelf onze eigen content niet meer terug. Houd er alleen rekening mee dat de huidige inhoud pas start vanaf april 2021. Stelselmatig vullen we diverse rubrieken aan. Onze oude website is nu een archiefruimte die je kan bereiken via de knop Archief rechts bovenaan of via de menubalk. O ja, alles wat we voortaan publiceren blijft beschikbaar. Sommige onderdelen worden niet meer gewist na verloop van tijd.”

Integrales zijn een stokpaardje van ons. Ze zijn een alternatief voor het herdrukken van al dan niet uitverkochte albums uit reeksen die al zijn gestopt of die zijn uitgegroeid tot klassiekers.

Daarnaast is er stripnieuws, de rubriek Pas Verschenen, ‘Te Verschijnen’, interviews, ‘De Commentator’ en Flashback. En heel veel besprekingen: “Onze duizenden besprekingen uit ons meer dan twintigjarig bestaan serveren we de komende paar jaar in dagelijkse porties, meerdere malen per dag, en voortgetrokken door besprekingen van nieuwe en recente albums die vooralsnog een hogere prioriteit hebben.”

Ook nieuw is de rubriek Integrales: “Integrales zijn een stokpaardje van ons. Ze zijn een alternatief voor het herdrukken van al dan niet uitverkochte albums uit reeksen die al zijn gestopt of die zijn uitgegroeid tot klassiekers. Ze zijn soms aangevuld met niet eerder gepubliceerde of vertaalde verhalen. We houden van nieuwe strips en zijn er als de kippen bij om je daarover te informeren, maar we kijken ook graag terug naar het verleden, naar de roemrijke stripgeschiedenis en auteurs die het medium hebben grootgemaakt of verrijkt. Zoiets leer je soms in toegevoegde dossiers vol info over de stripmakers en met achtergrondweetjes. In onze nieuwe rubriek Integrales stellen we op regelmatige basis al die uitgaven voor, album per album uit heden en verleden, met een korte toelichting en een opsomming van de precieze inhoud, details over de uitvoering en samenstelling, maar ook met opmerkingen over ontbrekende zaken of andere euvels. Ook integrale reeksen die (vooralsnog) niet in het Nederlands zijn verschenen, komen aan bod. En af en toe delen we redenen en oorzaken waarom er van bepaalde reeksen geen integrales verschijnen of een lastige kwestie blijken te zijn.”

Idefix