Laat uw schetsboek zien!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Laat uw schetsboek zien!

Tekenen, en bij uitbreiding strips maken, is naar verluidt een kwestie van bloed, zweet en tranen. Precies daarom zijn schetsen en schetsboeken zo interessant: ze laten zien hoe een tekening tot stand komt, en hoe vlot (of niet dat dat precies is gegaan).

Neem nu de beroemde Britse beeldend kunstenaar David Hockney (°1937). Van hem bestaat een kort filmpje waarin hij door zijn schetsboek bladert; een feest voor de fans en voor de aandachtige kijker. Zie hieronder.

Heeft u een filmpje van uw schetsboek? Bezorg het ons, en wij delen het op deze website, uiteraard met alle toeters en bellen. En wie weet volgt er wel een artikel in “het mooiste stripblad van Europa”.

Mail naar gro.sdigpirts@eitcader.

Afbeelding: Acht verschillende ogen, Petit (graveur), naar Jean Jacques François Le Barbier, 1784 – 1826 © Rijksstudio