Marc Daniëls overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Marc Daniëls overleden

Gisteren raakte bekend dat de Brusselse stripmaker en politicus Marc Daniëls is overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Hij was 62.

Daniëls was naast tekenaar ook politiek actief. Sinds september vorig jaar verving hij Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) in de gemeenteraad van Jette.

Buiten Brussel genoot hij vooral bekendheid als striptekenaar onder zijn pseudoniem ‘De Marck’. Jarenlang maakte hij strips met zijn kompaan Rik De Wulf. Samen met hem stond hij tussen 1999 en 2010 ook aan het hoofd van Studio Max!, een atelier waar verschillende stripreeksen zijn bedacht en uitgewerkt. Hij was jarenlang voorzitter van de Stripgilde, de vakvereniging voor Vlaamse stripmakers. Hij zetelde ook in de raad van bestuur van de Stichting Marc Sleen.

Daarnaast was hij ook de drijvende kracht achter de prestigieuze tentoonstellingen voor lokale beeldende kunstenaars in de Abdij van Dieleghem, alsook het Strip-Festival-BD-Jette. Maar Daniëls had ook een liefde voor de politiek. Sinds september vorig jaar verving hij Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) in de gemeenteraad van Jette.

Jarenlang maakte hij strips met zijn kompaan Rik De Wulf. Samen met hem stond hij tussen 1999 en 2010 ook aan het hoofd van Studio Max!

“Jette is een buitenbeentje in het Brussels Gewest, een mooie groene long met een ongelooflijke bicommunautaire socio-culturele werking waar ook sport haar plaats heeft. De grote uitdaging is dit in stand te houden voor het welzijn van onze inwoners via een prima gemeentelijk financieel beleid en de nodige veiligheid in onze verschillende buurten”, aldus Daniëls bij zijn aanstelling.

Stripgids maakt de familie, naasten en alle vrienden van Marc Daniëls haar innige deelneming over.

Bron: Bruzz

 

Marc Daniëls