Raoul Cauvin doet een bijzondere mededeling

Je bent hier:  Home » Nieuws » Raoul Cauvin doet een bijzondere mededeling

De 82-jarige Raoul Cauvin, scenarist van talloze bekende reeksen van Dupuis – denk aan ‘De Blauwbloezen’, ‘Sammy’,  ‘De ouwe blauwe’, ‘Arme Lampil’, ‘Agent 212′ en ook Robbedoes en Kwabbernoot’ – liet gisteren weten dat hij aan kanker lijdt.

Zo luidde de boodschap van Cauvin:

“A vous tous et toutes, je souhaite un bon WE. Ceci dit, je ne sais pas comment vous l’annoncer… Disons simplement que je m’apprête bientôt à rejoindre les grands parents de Greg et Leslie. L’oncologue est formel. Encore quelque mois à vivre avant d’aller, là-haut, rejoindre tous ceux qui m’ont précédé. Fallait bien que ça m’arrive aussi un jour. Contrairement à certains, je n’ai pas voulu partir cash, créer la surprise… J’ai préféré prendre un peu de temps pour vous avertir. Voilà qui est fait… J’espère m’en être bien tiré… Bien à vous et , tant que je peux encore le faire…vous dire… A+”

Vertaald:

“Ik wens jullie allemaal een goed weekend.

Dit gezegd zijnde, ik weet niet hoe ik jullie moet vertellen… Laten we zeggen dat ik me klaarmaak om binnenkort naar de grootouders van Greg en Leslie [zijn kleinkinderen] te trekken. De oncoloog is formeel: ik heb nog een paar maanden te leven vooraleer ik naar boven ga, om me te vervoegen bij al diegenen die me zijn voorgegaan. Het moest mij op een dag ook overkomen. In tegenstelling tot sommigen wil ik niet snel-snel vertrekken… Ik neem liever wat tijd om jullie dit te vertellen. Dat is nu gebeurd. Ik hoop dat ik er me doorheen sla… Met vriendelijke groeten, en zolang ik het jullie nog kan zeggen… tot later.”

Hij voegde er nog aan toe dat hij vermoedelijk nog zo’n twee maanden te leven heeft en roept op pas verdrietig te zijn als hij er echt niet meer is.

Ik hoop dat ik er me doorheen sla…