OPEN CALL: Schoonvolk zoekt jong talent!

Je bent hier:  Home » Nieuws » OPEN CALL: Schoonvolk zoekt jong talent!

Wil jij je werk in het Museum voor Schone Kunsten Gent zien blinken? Op 1 oktober opent het Salon des Jeunes: een zaal vol werk van indrukwekkende jonge makers – want elke grootmeester was ooit felgroen achter de oren. Die werken worden 4 maanden lang getoond in het MSK. Maar eerst moet al dat jonge talent nog worden ontdekt!

Het MSK is op zoek naar creatieve jongeren tussen 16 en 26 jaar die zich laten inspireren door topwerken uit de MSK-collectie waarvan de makers destijds ook allemaal hoogstens 26 jaar oud waren. Interpreteer ‘inspiratie’ maar breed: je hoeft geen schilder, kunststudent of bewoner van Sint-Martens-Latem te zijn om een goed idee te hebben. En dat idee mag breed gaan: verf, klei, woorden, geluiden, soepblikken, tijdschriften of een ander ongehoord medium.

Laat je inspireren

Het is niet nodig dat je nu al iets gemaakt hebt, de eerste selectie gebeurt op basis van je conceptvoorstel. Bezorg ons ten laatste op 20 juni je voorstel via deze link.

Grijp je kans, twijfel niet te veel en dien dat voorstel in. Dan ziet het MSK en de rest van de wereld jullie hopelijk in het museumsalon!

Salon des Jeunes - MSK

Laat je daarvoor inspireren door deze toppers door toen nog jeugdige meesters:

Selectie en creatie

De jongerenploeg van Schoonvolk selecteert eind juni de winnende concepten op basis van motivatie, originaliteit, diversiteit in media en haalbaarheid (niet alles mag in het museum – denk aan levende dieren of scherpe voorwerpen, en de ruimte is beperkt).

Op 27 juni wordt de selectie bekendgemaakt. De deelnemers krijgen dan de tijd tot 29 augustus om hun creaties uit te werken en naar het museum te brengen. Let dus op: door een concept in te zenden verbind je je ertoe dat dit op tijd klaar kan zijn voor de tentoonstelling.

Voel je je geroepen? Grijp je kans, twijfel niet te veel en dien dat voorstel in. Dan ziet het MSK en de rest van de wereld jullie hopelijk in het museumsalon!