Crowdfunding voor BLOW BOOKS

Je bent hier:  Home » Nieuws » Crowdfunding voor BLOW BOOKS

Geregeld brengen we u hier interessante initiatieven onder de aandacht. Dit keer stellen we u graag een heel bijzondere crowdfundingsactie voor uit Brussel.  

Distributie is in het hele ecosysteem van de stripwereld een wat weerbarstig onderwerp. Weinig mensen schijnen te beseffen dat er veel meer verschijnt dan wat u in de strip- of boekenwinkel vindt. Over het waarom van die vaststelling gaan we hier en nu niet op in. Maar beloofd, in een van de volgende edities van Stripgids zoeken we het verder uit en zullen er verslag over uitbrengen.

De auteur is helemaal verantwoordelijk voor zijn of haar boek, van de eerste tot en met de laatste pagina.

Maar terug naar de crowdfunding! BLOW BOOKS zijn nieuwe vormen van expressie, in klein formaat. Ze worden aan een lage prijs aangeboden… in een automaat. De auteur is helemaal verantwoordelijk voor zijn of haar boek, van de eerste tot en met de laatste pagina. Het eerste BLOW BOOK heet JIU-JITSU en is van de hand van de Nederlandse stripmaker Alfred Mazure, waarover u in Stripgids #4 meer kon lezen.

BLOW BOOKS DISPENSER

Elk van de BLOW BOOKS heeft de grootte van een pakje speelkaarten. Dit formaat heeft geen enkele connotatie met andere genres, zoals comics, fumetti, manga’s, manwah, graphic romans enzovoort. Intussen bestaan er al acht afleveringen van, te verkrijgen via automaten: “Deze verkleinen de afstand tussen auteurs en lezers en verhogen de toegankelijkheid. In plaats van vloeibare of vaste suikers bieden onze BLOWBOOK DISPENSERS een niet-bederfelijke ambachtelijke cultuur.” Elk boekje kost 5 euro, waarvan 1 euro naar de auteur gaat.

Het initiatief gaat uit van Oom Bimbo. Wie deze crowdfunding ondersteunt krijgt een lidmaatschapskaart en badge die toegang geven tot een nieuwe club “voor materiële en immateriële uitwisselingen rond beeldvertelling”. Toegang tot de Club via zijn pand op nr. 16 van Galerie Bortier in Brussel en zijn virtuele platform, de (privé) CLUB BIMBO-groep op Facebook. U wordt op de hoogte gehouden van BIMBO-evenementen en het jaarlijkse congres voor Bimbolisten.

Alle info over deze crowdfunding en de fijne returns vindt u hier: https://fr.ulule.com/blowbooks 

Oom BIMBO